tiistai 26. kesäkuuta 2018

Vinkkilista Pride-viikkoon


Tänään (maanantai 25.6.) starttasi kirjablogeissa Pride-viikko, ja vaikka blogiani ei löydy virallisesta aloituspostauksesta eräästä blogista, ajattelin silti olla mukana edes jollain tavalla. Yritän tällä viikolla tehdä useamman postauksen kuin vain kaksi, mutta saa nähdä, riittääkö ideat ja motivaatio.
   Pride -viikkoa vietetään, koska tarkoitus on muistuttaa kaikille, että samat ihmisoikeudet kuuluvat kaikille seksuaalisesta suuntauksesta tai sukupuolesta riippumatta.
   Vaikka elämme vuotta 2018, silti joidenkin ihmisten on hirveän vaikea käsittää näinkin yksinkertaista asiaa kuin ihmisoikeudet. Edelleen löytyy niitä öyhöttäjiä, jotka haraavat vastaan kaikin voimin. En ymmärrä miksi, koska kaikille kuuluu aivan samat ihmisoikeudet. Kukaan ei ole toista parempi.
   En ala sen enempää avaamaan mielipidettäni tästä asiasta, mutta sanonpahan vaan, että tekemistä riittää vielä todella paljon. Mutta tiedän, että asiat tulevat muuttumaan. Koska nyt jo nuoret ja nuoret aikuiset ovat fiksumpia, avoimempia ja suvaitsevaisempia kuin monet aikuiset. Suunta on täysin muutokseen päin, mikä on ihan hiton hyvä asia. Rakkaus ja ihmisoikeudet, oikeus määritellä oma sukupuolensa tai olla määrittelemättä kuuluvat kaikille.

Helsinki Pride -tapahtuman suojelijana toimii tänä vuonna poliitikko, joka on yksi niistä, joita todellakin jaksan seurata. Poliitikko, joka kuuluu puolueeseen, jota minä äänestän, koska se on suunta kohti parempaa Suomea. Kyseinen poliitikko on suurisydäminen ja lämminhenkinen Jani Toivola,niin joka kuuluu itsekin niin sanottuun ''vähemmistöyhteisöön''.
   En luokittelisi itseänikään heteroksi, koska kun rakastun, rakastun ihmiseen, en sukupuoleen. Itseasiassa en koe, että kukaan on sataprosenttisesti hetero. Kaikissa on edes hiukan jotain muutakin.


Tässä postauksessa ajattelin kertoa hiukan musiikki-, kirja- sekä elokuvavinkkejä.


Kun mietin sateenkaari -aiheisia kirjoja, ensimmäisten joukossa tulee mieleen mm. Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin tai vaikka Becky Albertallin Minä, Simon, Homo sapiens, joka muuten toimii ihan helkkarin hyvin sekä kirjana että leffana. Ainakin minä ja ystäväni ihastuttiin siihen leffaan täysin. Tässä postauksessa on vain osa mieleeni tulleista kirjoista, elokuvista ja biiseistä.KirjavinkkejäSiri Kolu - Kesän jälkeen kaikki on toisin

''Mäen ole sun tyttösi, ja jos mä en voi olla sun poikasi, mä en voi olla sun lapsesi enää.''

Peetu odottaa. Kesän jälkeen Peetun hoidot jatkuvat leikkauksella. Se on tehtävä, jotta hän voi tulla omaksi itsekseen. Ja vaikka itseksi tulemisen hinta on kallis, Peetu on valmis maksamaan sen. Sillä ei ole syvempää onnea kuin olla se joka on.   Isä helpottaa Peetun odotusta antamalla parhaan mahdollisen lahjan: kymmenen purjelentoa, kymmenen hetkeä kiinni taivaan reunassa. Ilmassa Peetu ja isä jakavat keveyden, jossa sanatkin tulevat vapaammin ja voi puhua, ihan kaikesta.


 

Onko kaikkien pakko tulla kaapista?
  
16-vuotias Simon rakastaa draamaa, mutta vain näyttämöllä. Kun luokkakaveri ryhtyy kiristämään Simonia, hänen salainen ihastuksensa on vaarassa päätyä parrasvaloihin.   Simonin on tehtävä hankalia valintoja, onhan pelissä mahdollisuus rakkauteen ihanan ja hämmentävän pojan kanssa. Kunhan Simon vain saisi selville, kuka hän on.
  


Tuhat ja yksi tarinaa nuoruudesta -kilpailun 2. palkinto
WSOY:n kirjoituskilpailussa palkittu esikoisromaani kertoo rohkeudesta rakastaa ja tulla rakastetuksi, tarpeesta tulla kohdatuksi sellaisena kuin todella on.
  
Eelia ei tunne olevansa tyttö eikä poika, eikä sitä katsota hyvällä hänen pienessä kotikaupungissaan. Sitten löytyy lukio muualta, löytyy yhteisö, jossa voi vihdoin antaa kuorien murtua ja maan järistä. Löytyy omia ihmisiä, jotka auttavat näkemään maailman kaikissa väreissä. Löytyy rakkaus, jota kohti on vain uskallettava ottaa se ensimmäinen askel. Än yy tee nyt.
  
"Kilpailun toiselle sijalle sijoitimme tekstin, joka kuvaa rakastumista sellaisella voimalla, herkkyydellä ja tarkkuudella, että lukija tuntee jokaisen värähdyksen omassa vatsanpohjassaan saakka."- Salla Simukka, kilpailuraadin jäsen
Leffavinkkejä


Miettiessä HLBTQ -teemaisia leffoja, heti ensimmäinen mieleen tuleva leffa on tuorein tapaus, eli Becky Albertallin kirjaan Minä, Simon, Homo sapiens -perustuva Minä, Simon -leffa, joka muuten toimii helkkarin hyvin kirjana ja elokuvana. Suosittelen todellakin ostamaan sen omaksi asti. Leffavinkit laitan ilman kuvia, kerron leffasta vain nimen ja laitan nimen alle trailerin. Kaikki tai ainakin osa kannattaa katsoa, koska kirjat ja elokuvat ovat hyviä tapoja purkaa ennakkoluuloja.


Minä, Simon


Boys don't cry
Teenage Coctail

Klikkaa niin pääset traileriin.


The 10 years planLove and other disasters
Musiikkivinkkejä
Kaikki postauksessa näkyvät kuvat ovat joko omiani tai kustantajien sivuilta. Pride-viikon logo on kirjabloggareiden yleisessä käytössä ja löytyy Yöpöydän kirjat -blogista. Kaikki videot ovat peräisin YouTubesta.

2 kommenttia:

  1. Luin Simon-kirjan alkuvuodesta ja tykkäsin kovasti. Leffakin siis kiinnostaa... kiva kuulla, että se on onnistunut filmatisointi. Oletko laittanut Niinsn haasteavaukseen kommenttia, että osallistut haasteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, laitoin. Tänään. Koska koen edelleen oloni hiukan ulkopuoliseksi kaikessa.

      Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista. Kirjavinkit, risut, ruusut ja postausideat tai muut terveiset ovat aina tervetulleita!