KirjoittajastaPerustiedot
Nimi: Akira
Ikä: 27
Harrastuksia: Uinti, lukeminen, kirjoittaminen, lenkkeily

Keräilen: Muumimukeja ja lakanoita sekä Disneyn leffoja

Missä asun: Porissa


Mitä teen blogin kirjoittamisen lisäksi: Olen opiskelija, Keski-Porin seurakunnan somepäivittäjä, Kahvilakaveri Ystäväkahvila Murussa  ja myös Oriflamen konsulttina toimiminen vie aikaa. Olen myös somessa hyvin aktiivinen ja katson Netflixiä. Bloggaan kirjoista ja kirjoittamisesta sekä kulttuurista.

Tulevaisuuden haave, jonka toteutan:
 Kirja-alalle töihin pääseminen. Mielellään kirjastoon tai kirjakauppaan tai vaikka kustantamoon. Haluaisin myös opiskella useamman ammatin ja kirjoittaa myös omia kirjoja. Siihen tähtään kokoajan.

Miten aloitin lukemaan: Lukeminen oli minulle aluksi vaikeaa, itse asiassa kertasin peruskoulun ensimmäisen luokan juuri siksi, koska en osannut lukea. Ei uskoisi, sillä nykyään minulla on aina joku kirja kesken.
   Lukemaan innostuin aikanaan Harry Pottereiden ja äitini avulla. Äiti luki minulle ja kaksi ja puoli vuotta nuoremmalle pikkusiskolleni iltaisin satuja, kun olimme pieniä. Yksi saduista oli Harry Potter ja Viisasten kivi, Äiti aloitti lukemaan myös Salaisuuksien kammiota, muttei lukenut sitä loppuun. Loppujen lopuksi kyllästyin sitten odottamaan, ja vaikka lukemiseni oli hidasta ja vaikeaa, luin sen itse loppuun. Siitä asti minulla on aina ollut joko yksi tai useampi kirja kesken. Yleensä kaksi. Toinen on vähän jännempi ja toinen hieman rauhallisempi. Vaikka rakastan lukea tapahtumarikkaita kirjoja, erityisesti nuortenkirjoissa, niin näen myös melko helposti painajaisia.

Mitä luen: Luen paljon nuortenkirjallisuutta ja juuri niihin myös tämä blogi vielä ainakin toistaiseksi painottuu. Sekaan mahtuu toki muutakin, mm. tietokirjoja ja aikuisille suunnattua kirjallisuutta.

Pystynkö kuuntelemaan musiikkia lukiessa: Itseasiassa kyllä pystyn. Kuuntelen musiikkia joka päivä. Aina en edes välttämättä lue, kun kuuntelen musiikkia. En käytä enää juurikaan YouTubea siihen, että kuuntelisin musiikkia, vaan katson sieltä lähinnä videoita ja kuuntelen musiikkia Spotifylla.

Luenko e-kirjoja: Kyllä ja minulla on niitä varten Adlibriksen Letto Frontlight -lukulaite. Sen mattapintaisen näytön ansiosta pystyn lukemaan kirjoja missä tahansa. Myös aurinkoisella säällä, koska näytön valoisuutta saa säädettyä tilanteen mukaan. Luen e-kirjoja vähän harvemmin kuin fyysisiä kirjoja.

Mistä hankin luettavaa: Minulla on yli kaksi kirjahyllyllistä kirjoja omassa huoneessani ja niistä lukematta on lähes kaksi hyllyriviä. Määrä saattaa jopa lisääntyä vielä. Odottelen mielenkiinnolla, kun muutan joskus omaan kotiin... :D
Kunhan saan hyllyni kirjat luettua, alan lainaamaan ainakin ne kirjat kirjastosta, joita en ihan välttämättä halua itselleni.

Miksi luen: Kinkkinen kysymys... Luen koska lukeminen kehittää mielikuvitusta ja parantaa sanavarastoa. Luen koska rakastan sitä. Rakastan kirjoja. Rakastan tarinoita ja ihailen kirjailijoita. Lukemalla oppii asioita ja oppii myös kyseenalaistamaan juttuja. Minusta on kiva keskustella lukemastani ja koska hyvin harva ystäväni (laskettavissa yhden käden sormilla) lukee, olen iloinen, että kuulun kirjabloggaajayhteisöön.

Missä luen: Luen aikalailla melkeinpä missä vain. Bussissa, kotona sohvan nurkassa viltin alla, automatkoilla, sängyssä ennen nukkumaanmenoa, kylässä... Sellaista paikkaa, missä ei voisi lukea, ei oikeastaan ole. Ja ennen kuin joku vetää herneen nenäänsä tosta ''kylässä'' -kohdasta niin luen kylässä ollessa vain jos se on niille ihmisille OK.

Puhutaanko blogissa kirjojen lisäksi muustakin: 
Kyllä vain, mm. kulttuurista ja kirjoittamisesta. Blogin instagramista löytyy kuvia myös ystäviin liittyvistä jutuista. Ystävät ovat minulle todella tärkeitä.Jäikö joku juttu askarruttamaan? Laita minulle vaikka sähköpostilla lisäkysymys, niin lisään kysymyksesi tänne ja vastaan siihen. Sähköpostiosoite: lukijanroolissakirjablogi@gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta kommentista. Kirjavinkit, risut, ruusut ja postausideat tai muut terveiset ovat aina tervetulleita!