keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Sarjakuvia: Sarah Andersen

Oletko ihan päällikkö ja spessu tyyppi?Ovatko verkostoitumistilaisuudet ihania mahdollisuuksia edistää uraasi?Onko aikuisuus jännittävä haaste, johon koet olevasi hyvin valmistautunut?Tämä kirja ei ole sinua varten.Tämä kirja on meille muille. Oheisissa sarjakuvissa tuhlataan koko kaunis viikonloppu pyörimällä netissä, tuskaillaan komistuksen kanssa käsikkäin kulkemisen sietämättömiä vaikeuksia, haaveillaan päivät pitkät hetkestä, jolloin pääsee kotiin jatkamaan pyjamahengailua, ja aprikoidaan, milloinkohan se paljon puhuttu aikuisuus mahtaa alkaa. Tiedossa on siis tunnontarkkaa dokumentointia nuoren aikuisen elämään liittyvistä kauhuista ja kiusallisista tilanteista.Sarah Andersen on nuori taiteentekijä New Yorkin Brooklynistä. Aikuisuus on myytti on kansainvälinen arvostelu- ja myyntimenestys. Kirja ei ole missään määrin omaelämäkerrallinen. Siis ei kertakaikkiaan missään määrin.


Aikuisuus on myytti -sarjakuvakokoelma sisältää paljon Sarah Andersenin jollain tavalla aikuisuuteen liittyviä sarjakuvia. Aikuisuus todellakin on myytti. Kirjassa on muutama ihan hauskakin sarjakuva, joita lukiessani jopa nauroin. Pidin kirjasta tosi paljon ja sarjakuvia oli kiva lukea, miksi odotinkin innolla uutta sarjakuvakokoelmaa, joka on nyt suomennettu ja kantaa nimeä Elämänhallinta on illuusio. Sarjakuvat sopivat hyvin luettavaksi peruskouluikäiselle nuorelle. Yläikärajaa ei ole.Rantakausi tulee, oletko valmis? Pikkujoulukausi tulee, oletko valmis? Pukeeko pikkumusta? Kohti bikinikuntoa, hopi hopi! Pyykkilautavatsa ei ilmesty itsestään! Peffa ylös sohvalta!Öö... tai sitten ei? Anna palttua kehokiihkoilulle ja tunnusta: elämänhallinta on illuusio!Sarah Andersenin toinen albumi jatkaa ja jalostaa Aikuisuus on myytti -esikoisen teemoja: miksi piitata julman maailman vaatimuksista, kun voi sykertyä peittoläjän alle nauttimaan elämästä. Kokoelman stripeissä seurataan itsetuntonsa kanssa kamppailevan nuoren aikuisen voittoja ja tappioita sekä muita elämän olennaisia asioita, kuten rahahuolia, vatsakramppeja, poikaystävän huppareiden pihistelyn jaloa taitoa sekä onnea, joka seuraa, kun päättää jumittaa koko päivän kotona ja tilata pitsaa. Sarah Andersen on nuori sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, joka asuu New Yorkin Brooklynissä.


Elämänhallinta on illuusio -sarjakuvakirja on Sarah Andersenin toinen sarjakuvakokoelma, joka on suomennettu. Edeltäjänsä tavoin sekin sisältää muutamia omasta mielestäni hauskojakin sarjakuvia. Sarjakuvissa käsitellään muun muassa lukemista. Sarjakuvat jopa irvailevat rohkeasti yhteiskunnan normeille, joita on aika tavalla. Rahahuolilla, poikaystävillä ja onnellakin on osuutensa teoksessa. Humoristiset sarjakuvat sopivat luettavaksi nuorelle aikuiselle. Myös yläasteikäinen nuori voi lukea näitä, mutta ei ehkä saa asioita samalla tavalla irti kuin vähän vanhempi lukija. Suosittelen sarjakuvia kaikille, jotka eivät suhtaudu elämään tiukkapipoisesti vaan ottavat rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta kommentista. Kirjavinkit, risut, ruusut ja postausideat tai muut terveiset ovat aina tervetulleita!