maanantai 27. heinäkuuta 2015

Jenni Pääskysaari - Tyttö, sinä olet...

Voimakirja kaikille tytöille. 
Tyttö sinä olet... 
Ainutlaatuinen! 
.. rohkea! 
.. rakastettu! 
Käsissäsi on pieni suuri kirja, jossa sanotaan kaikki ne asiat, jotka jokaisen tytön tulisi saada kuulla. 

Jenni Pääskysaaren rohkaisevien tekstien lisäksi kirjassa on haastatteluita ja tarinoita vahvoista tytöistä ja naisista, mukana ovat myös mm. Pirjo Heikkilä, Meeri Koutaniemi, Iina ja Minka Kuustonen, Enni Rukajärvi, Linda Liukas, Selma Vilhunen & Noora Räty. 




Olen rakastunut, kirjaimellisesti. Mikä ihana pikku kirja!
   Kuten yllä olevassa tekstissä sanotaankin, tämä kirja on todellinen voimakirja, joka pitäisi löytyä kaikilta ikään tai sukupuoleen katsomatta. Kirjaa voi lukea myös mies tai poika vaihtamalla jokaisen ''tyttö'' - sanan tilalle poika. Ei ole väliä, mistä kohdasta kirjan avaat ja alat lukea. Kirjan voi avata ihan mistä vain kohdasta. 
   Kirjaan tuovat oman lisänsä Nana Sjöblomin hauskat kuvitukset, jotka sopivat kirjan sivuilla yhtä hyvin kuin nappi teddykarhun silmään!

Pääskysaari kannustaa tyttöjä toimimaan rehdisti ja rohkeasti. Hän kirjoittaa, että on aika alkaa toimia niin, että vallalla olevat käsitykset siitä, että tytöillä (ja naisilla) on tapana puukottaa toisiaan selkään, osoittautuvat katteettomiksi. Läpi kirjan kulkee ajatus tyttöjen välisestä sisaruudesta. 

Kirja koostuu lyhyistä kappaleista, joissa käsitellään monia tärkeitä asioita, kuten esim. seksuaalisuutta, aitoutta, oikeudenmukaisuutta sekä tasavertaisuutta. 
   Kautta teoksen kulkee positiivisen kannustava vire, jossa korostuvat uteliaisuus ja innostuneisuus. Erityisen ilahduttavaa on, että Pääskysaari painottaa itselle uskollisena pysymisen merkitystä. Tuutista jos toisestakin huudetaan, minkälainen kuuluu olla. Miten pukeutua, minkälainen vartalo omasta ja mistä tykätä ollakseen hyväksytty. Tyttö sinä olet -kirjasessa heitetään ulkopäin asetetut vaatimukset kaatopaikalle.
   Luin kirjan viikonlopun aikana, kun toivuin sairaalakäynnistäni. Eihän siinä tosin niin toipumista ollut, mutta minun piti saada ajatukset muualle ja rauhoittua. Siihen tämä kirja auttoi mainiosti! Ja koska itselläni on hetkittäin vaikeuksia hyväksyä itseni sellaisena kuin olen, auttaa Pääskysaaren kirja siihenkin ongelmaan ja helpottaa oloani.

Kirja on mahtava piristysruiske, jota pitäisi lukea ainakin joka kerta, kun itsellä on vaikeaa. Vaikka kirja onkin lapsille tehty, sopii se loistavasti myös aikuisen käteen luettavaksi, koska aikuinenkin voi kirjasta ottaa oppia.
   Jos kaikki ottaisivat onkeensa tämän kirjan sisällöstä ja alkaisivat elää niiden mukaisesti, olisi maailma varmasti parempi ja onnellisempi paikka olla ja elää.

Kirjailija: Jenni Pääskysaari
Kannen kuvat: Nana Sjöblom
Graafinen suunnittelu: Tiia Javanainen
Kustantaja: Otava
Luettavaksi: Oma hylly
Suosittelenko, kenelle: Ehdottomasti, kaikille. Kaikki voivat lukea kirjan! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta kommentista. Kirjavinkit, risut, ruusut ja postausideat tai muut terveiset ovat aina tervetulleita!