perjantai 15. kesäkuuta 2018

Nämä otin mukaan mökille


Tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet jo instagramissa huomata kuvan, jossa ovat kaikki kirjat, jotka minulla on mökillä mukana. Olemme perinteisesti koko kesän mökillä, tällä kertaa vain minä ja äiti. Välillä myös pikkusiskoni ja isä. Meillä on siitä hauska sijainti, että mökki on lähempänä kaupunkimme, Porin, keskustaa kuin koti. Kun on kesän mökillä, jaksaa taas ihan eri tavalla olla talven kotona. Mökillä on mielellään ulkona eikä tule paljoa oltua koneen vieressä.
   Heinäkuussa minä menen kahdelle rippileirille Silokalliolle yövalvojaksi ja myös sinne otan muutaman tämän postauksen kirjoista mukaan, koska tarvitsen jotain tekemistä öisin jos nuoret pitävät kovin myöhään meteliä.


Ensimmäisenä listalta löytyvät kolme kesken olevaa kirjaa. Minulla on aina useampi kuin yksi kirja kesken. Vähintään kaksi kirjaa, sillä tykkään lukea jotain jännittävää ja sen rinnalla jotain rauhallisempaa. Yleensä jokin fantasiakirja ja sen rinnalla tavallista elämää sisällään pitävä kirja. Kun aloitin aikanani lukemaan, luin J.K Rowlingin Harry Potter -sarjaa ja se on sen verran jännittävä, että sen rinnalla on pakko olla joku toinenkin kirja.


Tällä hetkellä minulla on kesken;

Julie Murphy - Dumplin
R.J Palacio - Ihme
Rick Riordan - Magnus Chase 3: Kuolleiden laiva
Lisäksi otin mökille mukaan pinon muita kirjoja. Pinossa mukana mm. mediassa ehkä hieman liikaakin huomiota saanut Nevermoor, jota kylläkään en ole vielä ehtinyt lukea. Mutta minua ärsyttää se, kuinka paljon tästä on puhuttu, että se on kuin uusi Harry Potter. Mikään ei mene Harry Potterin ohi ikinä. Kynnys on erittäin korkealla. Eikä edes rakastamani Magisterium -sarja päässyt sen yli. Tuskin pääsee tämäkään. Lisäksi pinossa on Sini Helmisen Väkiveriset -sarjan kolmas osa, jonka sain vihdoin itselleni takaisin, sillä se oli yksi niistä kirjoista, jotka Herttuan koulun oppilaat minulta lainasivat luettavakseen, kun kävin kirjoja vinkkaamassa. Maltan tuskin odottaa, että pääsen lukemaan sen!Jessica Townsend - Nevermoor: Morriganin koetukset
Ernest Cline - Ready Player One
Adrienne Kress - Löytöretkeilijät 1: Kätketty ovi

Näistä kolmesta odotan eniten pääseväni lukemaan ehkä juurikin Nevermooria, mutta myös Kätketty ovi kiinnostaa huomattavan paljon. Ready player one on lukulistallani, koska kävin ystäväni kanssa katsomassa sen elokuvateatterissa enkä ollut vielä lukenut kirjaa kuten moni muu, joten tykkäsin elokuvasta todella paljon ja varmasti ostan sen myös itselleni. Itseasiassa on vähän harmi, kun lukee kirjan ennen elokuvaa, koska silloin ei osaa enää nauttia elokuvasta, kun vertailee sitä kokoajan kirjaan ja ärsyyntyy siitä, kuinka monta kohtaa elokuvasta on jäänyt pois.Essi Tammimaa - Isän kädestä
Sarah Knight - Viis veisaamisen elämänmullistava taika
Sini Helminen - Väkiveriset 3: Veden vallassa

Näistä kirjoista eniten kiinnostaa Väkiveriset -sarjan kolmas osa, koska en ole sitä ehtinyt vielä itse lukea, kun se oli lainassa yhdellä nuorella tytöllä äitini työpaikalla. Myös Essi Tammimaan esikoiskirja, Isän kädestä, kiinnostaa sillä olen kuullut siitä niin paljon, ja kirjan trailerikin on mielenkiintoinen.
   Self-help opuksiin en ole paljon tutustunut elämäni aikana, mutta viimeisen vuoden aikana on tuntunut siltä, että niille olisi tarvetta, sillä työttömyys stressaa ja kun se on jatkunut pitkään, se vetää ajoittain mielen melko hyvin mustaksi ja tuntuu, etten osaa mitään, vaikka asia ei todellakaan ole niin. Ehkä se tästä vielä joskus muuttuu. Toivottavasti.

Nämä kirjat minulla nyt ainakin toistaiseksi on mukana mökillä, mutta asia saattaa muuttua, sillä kotimme on ihan mökin lähellä ja voin halutessani muuttaa luettavia kirjoja.

2 kommenttia:

 1. Hyviä kirjoja! Itse olen luekenut noista Dumplinin ja Ihmeen ja tykkäsin molemmista kovasti! En ole vieläkään saanut edes alotettua Väkiveriset-sarjan ensimmäistä osaa, vaikka se on ollut aikomuksenani jo pidempään. Odotan innolla kesän aikana postausta näistä kirjoista :)
  Toivottavasti siis kirjoitat niistä postauksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kiva, kuulla, että tykkäsit niistä. Kirjat kiinnostavat minuakin ja toki kirjoitan niistä jutut heti, kun saan ne luettua.

   Poista

Ilahdun jokaisesta kommentista. Kirjavinkit, risut, ruusut ja postausideat tai muut terveiset ovat aina tervetulleita!