lauantai 2. kesäkuuta 2018

Kesken jääneitä kirjoja

Kovin harvoin kukaan kirjabloggaaja kertoo kirjoista, jotka on ollut pakko jättää kesken milloin mistäkin syystä. Joskus mielenkiinto ei riitä, joskus kirja on todella tylsä tai siitä olleeseen hypetykseen pettyy niin pahasti, ettei lukeminen enää kiinnostakaan, joskus aikaa ei ole tarpeeksi ynnä muuta. Minä olen yksi heistä. Jätän kirjoja todella harvoin kesken, mutta välillä se on pakollista, kun ei vaan jaksa, juoni tuntuu laahaavan tai olevan ennalta-arvattava, kirja on kuolettavan tylsä.... Tässä postauksessa ajattelin kertoa kirjoista, jotka minun on ollut pakko jättää kesken. Kuten reilu vuosi sitten menehtynyt kirjabloggaajakollega Krista aina sanoi; Elämä on liian lyhyt huonoille kirjoille. Krista luki aina vain kirjallisuutta, jonka jaksoi lukea loppuun. Niin teen minäkin.

Jutussa käyttämäni kuvat eivät ole omiani, vaan kustantajien sivuilta lainattuja.

Ensimmäinen kesken jättämäni kirja vähään aikaan oli Lauren Katen Langennut -kirja joka aloittaa Fallen -kirjasarjan, jossa tutustutaan langenneeseen enkeliin, joka rakastaa tyttöä, on rakastanut samaa tyttöä jo satoja vuosia ja kohtaa tämän aina uudestaan. Hän ei saa suudella tyttöä, tai tyttö kuolee. Tällä kertaa kuitenkin jokin on toisin. Tytössä on jotain outoa.

Minä en kertakaikkiaan jaksanut lukea tätä. Luin kirjaa alle puolenvälin, mutta minun oli pakko lopettaa, koska se muistutti niin paljon surullisen kuuluisaa, ylihypetettyä Twilight -saagaa. Se ei kuitenkaan ollut ainoa syy, sillä samankaltaisuuksia Twilightiin löytyy monesta kirjasarjasta, mm. Fifty Shades of Grey, joka on myös mielestäni kaikkea muuta kuin hyvä sarja.
   Lisäsyy tämän lopettamiselle oli päähenkilön uhriutuva asenne ja liika romantiikka. Olen nähnyt myös kirjasta tehdyn elokuvan enkä pitänyt siitäkään. Liian kliseistä kamaa minun makuuni. 


En koskaan lukenut Elina Rouhiaisen esikoiskirjasarjaa, Susiraja -sarjaa. Se kuitenkin löytyy kokonaisuudessaan kirjahyllystäni, koska sanoin Elinalle viime vuonna, että ehkä annan hänen esikoissarjalleen vielä joskus toisen mahdollisuuden.
   Kuulin sarjasta ensimmäisen kerran vähän sen ilmestymisen jälkeen kirjailija Taija Tuomiselta, jonka kirjoittajakurssilla olen ollut ainakin kolmesti yhdessä vaarini kanssa. 

   Ostin sarjan noin kaksi vuotta sen jälkeen itselleni ja taisin ensimmäistä osaa hiukan aloittaakin, mutten koskaan päässyt loppuun asti.

Sarja sisältää neljä osaa:
Kesytön
Uhanalainen
Jäljitetty

Vainuttu

Tiedän, että tämä kirja on erittäin pidetty. Monet ovat tykänneet siitä, mutta ainakin minä jouduin sen jättämään kesken. Saattaa johtua ehkä siitä, että lukemista on niin paljon. Paljon kaikkea, mitä haluaisi lukea, mutta aika loppuu kesken. En jaksanut keskittyä tähän kirjaan kunnolla, mutta tulen varmasti sen lukemaan jossain vaiheessa alusta loppuun. Sen aika ei vain vielä ollut.


Lukemattomia tai kesken jääneitä kirjoja on muitakin, mutta tässä osa niistä. Minkä kirjan sinä viimeksi jätit kesken ja miksi? Entä mitä luet nyt? Kesä on hyvää aikaa lukea kirjoja, olla ulkona ja nauttia lämmöstä, viettää aikaa kavereiden kanssa ja matkustaa, käydä festareilla ja vaikka mitä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta kommentista. Kirjavinkit, risut, ruusut ja postausideat tai muut terveiset ovat aina tervetulleita!