tiistai 24. huhtikuuta 2018

Blogiyhteistyönä saatuja nimmaroituja kirjojaKysyin insragramissa kiinnostaisiko teitä lukea juttu blogiyhteistyön kautta saaduista nimmaroiduista kirjoista. Elina Pitkäkankaan Kuura -sarjan kirjat olivat arvostelukappaleita, joihin pyysin Elinalta nimmarit viime vuonna Hel-YA:ssa, mutta otin ne silti mukaan tähän juttuun, koska ne ovat yksiä niistä harvoista kirjoista, joissa minulla on kirjailijan nimmari.
    Tähän mennessä kysymykseeni on vastannut kuusitoista ihmistä, joista viisitoista sanoi haluavansa lukea jutun kirjoista. Ajattelin, että no, minäpä kirjoitan.

Olen blogin kautta saanut muutaman kirjan kustantamoiden blogikierrosten kautta ja osa on tullut kirjailijalta itseltään. Tammi järjestää välillä blogikierroksia, joista kirjabloggari saa jälkikäteen nimmaroidun kirjan itselleen. Minä osallistun noihin erittäin mielelläni, koska niissä minulla on mahdollisuus saada kirja ennakkoon luettavaksi. Tosin hitaan lukutahtini tähden omat juttuni ovat ilmaantuneet aina silloin, kun kirja on jo ostettavissa kaupoista.


Viimeisimpänä yhteistyökirjana sain Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan kirjoittaman Sensored reality -sarjan avausosan. Luin kirjan ennakkoon ja kirjoitin siitä jutun blogiini. Kirja tuli yllättävän nopeasti postissa, siitä kiitos Tammen porukalle ja kirjailijoille.

Viime vuonna jo hyvissä ajoin ennen Hel-YA -tapahtumaa Tammi kysyi muutamalta bloggarilta haluavatko he olla mukana blogitempauksessa, josta saisi itselleen jälkikäteen nimmaroidun Elina Rouhiaisen Väki -trilogian avausosan. Vastasin myöntävästi tietysti, koska nuortenkirjat ovat lähellä sydäntäni. Rakastuin Elinan uuteen sarjaan ja sen jatko-osa, Aistienvartija, onkin yksi eniten odottamiani kirjoja ensi syksynä. Tällä viikolla teen myös listausta syksyn kirjoista.


Ihana, kannustava ja ymmärtäväinen, Vesa-Matti Toivonen, otti minuun yhteyttä muutama vuosi sitten ja kysyi, haluaisinko lukea hänen kirjansa. Tuolloin aloittelevana kirjabloggarina totta kai suostuin, koska kaikki julkisuus on aloittelijana hyväksi. En pidä sitä nytkään pahana asiana, koska aloitin jokin aika sitten koko blogini alusta. Siksi lukijoita on vielä todella vähän, mutta kyllä sekin asia tulee varmasti muuttumaan, ainakin uskon niin. Luin Vesan kirjat melko nopeasti ja odotankin innolla trilogian viimeistä osaa, jonka pitäisi ilmestyä viimeistään ensi vuonna. Vesa lupasi jo viime vuonna varmistavansa, että saan kirjan käsiini, kun se ilmestyy. 
Tästä olen todella otettu ja kiitollinen.


Myllylahti lähetti minulle arvostelukappaleina Elina Pitkäkankaan Kuura -sarjan, jonka viimeinen osa, Ruska, on myös yksi syksyn odotetuimpien kirjojen listallani. Ei varmaan yllättänyt? Rakastuin Kuura -trilogiassa sen erilaisuuteen, koska siinä ei ole juuri lainkaan mitään rakkaus -juttuja ja juuri sellaiset kirjat ovat viime aikoina tulleet korvista ulos, vaikka normaalisti pidänkin siitä, että kirjoissa on toimintaa ja romantiikkaa tasaisesti. Nyt vähempi romantiikka tai sen puuttuminen kokonaan on miellyttänyt enemmän. Saattaa ehkä johtua siitä, että en halua minkäänlaista parisuhdetta.
En ainakaan nyt.

Pyysin Kuuraan ja Kajoon nimmarit Elinalta Hel-YA festivaalissa, ja haaveena olisi saada myös trilogian viimeiseen osaan nimmari, koska olisihan se hieno omistaa kaikki kolme nimmaroituna. En tiedä, uskallanko laittaa kustantajalle sähköpostiin toiveen nimmarista :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta kommentista. Kirjavinkit, risut, ruusut ja postausideat tai muut terveiset ovat aina tervetulleita!