keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Uudelleen luettavia

Näin Kirjamaailma-blogissa tälläisen postauksen ja inspiroiduin tekemään siitä oman versioni.
Toki luen mm. J.K. Rowlingin Harry Pottereita uudelleen tietyin väliajoin ja osaan muutaman osan tapahtumat ulkoa, mutta en toisista muista puoliakaan. Minulla ei ole luetut - listaa, enkä pääse katsomaan kirjahyllyäni mökkikesän tähden, mutta kerron nyt ne mieleen tulevat kirjat, jotka haluan ja aion lukea uudelleen. Kirjoitan niistä varmaan tännekin ajatuksiani ylös ja se myös helpottaa teidän päätöstänne siitä, luetteko kirjan vai ettekö lue.

Tätä projektia en pääse ikävä kyllä aloittamaan ennen loppukesää, koska minulla on vielä ainakin neljä kirjaa odottamassa lukemista. Tavoitteenani on lukea suurin osa loman aikana, joten minun täytyy siis kulkea lähes joka paikassa kirja kainalossa. Omalla kohdallani uudelleen lukemista kaipaavat ainakin seuraavat kirjat:


J.K. Rowlingin Harry Potterit:
Nyt tarkoitan kaikkia sarjan seitsemää kirjaa, sillä suurimmasta osasta en muista puoliakaan ja minusta on ihanaa lukea Harryn seikkailuista uudestaan ja rakastua uudelleen tiettyihin hahmoihin kirjoissa. Suosikkejani näissä ovat mm. Remus Lupin, Albus Dumbledore, Tonks, Weasleyn perhe sekä moni muu hahmo.

Rick Riordanin Percy Jackson-sarja:                      
Lukiessani Olympoksen sankerit - sarjaa, tuli minulle ihan todenteolla ikävä Percyn mahtavaa kertojanääntä ja Riordanin minämuotoista tyyliä hänen kirjoittaessaan Percy Jackson - sarjaa. Percy on aivan mahtava ja niin ihana hahmo, ettei hänen seikkailuitaan malta lopettaa kesken! Ja tottakai haluan seurata myös Annabethin ja Groverin elämää sekä Olympoksen jumalten ja jumalattarien.

Rick Riordan: Kanen aikakirjat:
Tässä sarjassa minua kiehtoo erityisen paljon sisarusten, Carterin ja Sadien tarina sekä Egyptiläiset jumalat. Carter ja Sadie yrittävät koko sarjan ajan pelastaa isäänsä, joka katoaa salaperäisesti. Nämä kirjat ovat hyviä, vaikka eivät omasta mielestäni yllä lähellekään Percy Jacksoneita, joissa käsitellään Kreikan mytologiaa, johon olen silmittömästi rakastunut. Mutta täytyy myöntää, että onhan minulla ollut ikävä myös Carteria & Sadiea.   


Justin Simper: Vampiraatit - sarja
Minun on tosiaan ikävä Connoria & Gracea.
Ikävä kyllä tässä sarjassa osia on kaikkiaan 7, joista vain 3 on suomennettu.
Minulta löytyy nuo kaikki kolme omasta hyllystä. On mukava päästä uudestaan tutustumaan Connoriin & Graceen ja tietysti seurata heidän seikkailuitaan Vampiraattien matkassa.
   Kirjasarja sijoittuu vuoteen 2505, ja kertoo kaksoissisaruksista Grace ja Connor Tempestista, joiden äitiä ei kirjasarjan alussa tunneta ja majakanvartija-isä Dexter kuolee lasten ollessa 14-vuotiaita. Lapset eivät halua orpokotiin eivätkä hienostoperhe Busbyjen luo (jonne jompaankumpaan heidät olisi pakotettu asumaan), joten he karkaavat asuinpaikastaan Puolinkuupoukamasta merelle edesmenneen Dexter Tempestin pienellä purrella, Louisianan Leidillä.
                                                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta kommentista. Kirjavinkit, risut, ruusut ja postausideat tai muut terveiset ovat aina tervetulleita!