maanantai 12. maaliskuuta 2018

Harry Potter täg

Törmäsin YouTubesta videoita katsellessa (laiska päivä) Eerika Haikosen kanavalla sen nimiseen videoon kuin Harry Potter Täg, ja rupesin miettimään, että miksen samantien tekisi siitä omaa versiotani tänne blogiin. Ja mun puolestani jos sä haluat tehdä tämän, niin en estä, mutta olis kuitenkin kiva jos mainitsisit edes jossain kohdassa postaustasi blogini mahdollisesti linkitettynä. Ei siis pakko ole, mutta arvostaisin sitä.

Olen siis itse ollut Harry Potter - fani melko pienestä asti ja itseasiassa aloitin lukuharrastukseni Pottereilla, enkä millään helppolukuisilla kirjoilla, kuten ihmiset yleensä tekee. Ja voin sanoa, että luki- ja hahmotushäiriöisenä se oli välillä tosi haastavaa, vaikka tokihan Potterit on jo paljon lukevallekin haastavia, koska hahmojen nimet on vieraita ja joidenkin taikasanojen nimet tai paikat voi tuottaa vähän ongelmia. Kuitenkin.
   Potterit on tästä kaikesta huolimatta hyvinkin opettavaisia ja tapahtumarikkaita kirjoja. J.K Rowling on selkeästi miettinyt jokaisen kirjan tapahtumia ja sitä, miten ne saisi ehkä jollain lailla nidottua toisiinsa. Sittemmin monen kirjailijan kirjoista onkin saanut havaita joitain yhtäläisyyksiä Harry Potterin maailmaan.

Harry Potter fanitavaraa en omista paljonkaan. Kaikki kirjat ja elokuvat löytyy. Lisäksi löytyy neljä oheiskirjaa sekä muutama kaulakoru (Kuoleman varjeluksien merkki ja Hermionen ajankääntäjäkoru).KYSYMYKSET:

Mikä on lempikirjasi?
Feeniksin kilta. Siitäkin huolimatta, että eräs suosikkihahmoni kuolee siinä. Mutta siis pidän kyllä kaikista Potter-kirjoista, koska ne kertoo tosi paljon enemmän kuin elokuvat. Se onkin itseasiassa ihan yleensäkin syy, miksi rakastan kirjoja. Toisena lempparina on ehdottomasti Azkabanin vanki, koska rakastan Remus Lupinia! <3

Lempileffa?
- Tässäkin on pakko vastata, että Feeniksin kilta. Se varmaan siitä syystä, että rakastan Weasleyn kaksosia ja tässä heillä on mielestäni hyvä rooli. Puoliveristä prinssiä en voi sietää elokuvana yhtään, koska en pidä Dumbledoren partahuumorista. Siihenkin voi olla syynä se, että sitä ei ollut kirjassa, joten se ei leffassakaan naurattanut. 

Kirja, josta tykkään tosi vähän?
- Salaisuuksien kammio. Aloitin aikanani Potterit tästä kirjasta ja muistan sen tapahtumat melkein kokonaan ulkoa, miksi se tuntuu jo tylsältä.

Kohdat, jotka saa itkemään kirjoissa/leffoissa?
- Kuolemat. Siis Harryn läheisten kuolemat. Mulle on ihan sama jos joku Kuolonsyöjä kuolee. Se ei haittaa piirunvertaa. Kaikista koskettavimmat kuolemat oli mielestäni Dumbledore, Tonks ja Lupin sekä Fred. Itse asiassa olen ehkä vieläkin hieman pettynyt Rowlingin päätökseen tappaa toinen Weasleyn kaksosista.

Jos voisit tavata kenet tahansa kirjojen hahmoista, kenet tapaisit?
Luultavasti Sirius, Lupin, Tonks ja Weasleyn kaksoset

Lempihahmo?
- Apua, mikä valinnanvaikeus! Lemppareita on ihan liian monta, jotta voisi valita vain yhden. Lemppareiksi asti on yltänyt mm. Hagrid, Dumbledore, Tonks, Lupin, Weasleyn kaksoset, Sirius, Harry, Molly Weasley ja Ginny Weasley

Mikä mun suojelius olisi?
- Jos et tiedä, mikä on suojelius, se on loitsu, joka onnistuessaan ottaa jonkun eläimen hahmon ja sillä suojaudutaan ankeuttajia vastaan. Mun suojelius olisi ehkä jänis tai uroshirvi kuten Harrylla.

Jos saisin valita, ottaisinko elpymyskiven, seljasauvan vai näkymättömyysviitan, minkä näistä kolmesta ottaisin?
- Aika varmasti näkymättömyysviitta, vaikka haluaisinkin saada jonkun läheisen vielä takaisin, mutta mulla on jotenkin sellanen ajatus, että kuolleen on parempi olla kuolleena eikä vaeltaa onnettomana maan päällä.

Missä tuvassa olisit?
- Luonteeltani sopisin ehkä Korpinkynteen, mutta haluaisin olla Rohkelikko. Rowling saa Rohkelikkojen tuvan vaikuttamaan kirjassa niin siistiltä, ett olis hienoa kuulua just siihen tupaan!

Jos saisit tavata kenet tahansa Harry Potter elokuvien näyttelijöistä, kenet tapaisit?
- Emma Watson nyt ainakin ihan ehdottomasti, ihan mahtava nainen! Ja miespuolisista varmaan David Thewlis ja Gary Oldman. Ja jotenkin myös Bellatrix Lestrangen näyttelijä, Helena Bonham Carter voisi olla hauska tavata.

Oletko pelannut mitään Harry Potter pelejä?
- Nintendo Wii pelikonsolilla kyllä, muistaakseni Kuoleman varjeluksia, mutta jotenkin onnistun aina tappamaan Hedwigin... Täytyy ehkä harjoitella vielä :D

Jos pelaisin Huispausjoukkueessa, mitä paikkaa pelaisin?
- Jahtaaja tai etsijä. Lyöjänä olen auttamattoman surkea, hyvä jos pesäpallossakaan osun ehkä kerran kunnolla siihen palloon.

Olenko tyytyväinen Harry Potterin loppuun?
- Mun mielestä on kiva, ettei Rowling lopettanut tarinaa siihen, kun Tylypahkan taistelu päättyy, vaan se jatkuu vielä 19 vuotta myöhemmin osiolla, josta pidän kyllä, mutta näin kun asiaa ajattelee, olisi ollut kiva kuulla vähän muidenkin hahmojen kuulumisia. Nevillen professorina olo Tylypahkassa ihan oikeesti yllätti ja myös se, että Harry ja Ron oli kumpikin päässeet opiskelemaan auroreiksi.

Kuinka paljon Harry Potter merkitsee sinulle?
- Enemmän kuin moni voi edes arvata. Se on mulle todella tärkee klassikko ja kirjoja kohtelen kuin kukkaa kämmenellä, enkä ikinä luovu niistä. Kuulun sukupolveen, joka on kasvanut yhdessä Harry Potterin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta kommentista. Kirjavinkit, risut, ruusut ja postausideat tai muut terveiset ovat aina tervetulleita!