torstai 16. kesäkuuta 2016

Blogger Recognition Award -tunnustus ja blogihaasteMinulle pistettiin tämä mukava  Blogger Recognition Award-blogitunnustus ja haaste ainakin kahdesta blogista ja nyt, kun sain itseni istutettua koneen ääreen pidemmäksi aikaa kuin vain tunniksi, mulla on aikaa vastata tähän. Kesällä en yleensä avaa konetta kovin usein tai vaikka avaisinkin sen päivittäin, en jaksa istua siinä enää kauaa kuten muutama vuosi sitten. Nykyään olen mielummin ulkona tai luen kirjaa tai vietän aikaa ystävieni kanssa.
   Alkuperäisen suunnitelman mukaan, minun piti julkaista tänään Maresin arvostelu, mutta päätin pitkittää sitä huomiseen, koska huomenna mun pitää muutenkin olla koneella jonkin aikaa hoitamassa Oriflamen jaksonvaihdokseen liittyviä juttuja, joten siinä sivussa voin kirjoittaa Maresin arvion loppuun ja julkaista sen teille.Tässäpä tulevat tämän haasteen säännöt:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi


Kuinka aloitin bloggaamisen?

Noh, minä olen blogeja kirjoittanut jo monta vuotta. Olen blogannut jo kauan ennen kirjablogiani. Aloitin muistaakseni 2011 mielipideblogin kirjoittamisen ja kirjoitin sitä jonkin aikaa, kunnes aloitin toisen blogin ja lopetin samalla edellisen. Sittemmin liityttyäni Oriflamen edustajaksi, aloin kirjoittaa Oriflamelle omaa blogia, jonka yhdistin sekablogiini viime vuonna. 2015 aloitin myös tämän kirjablogin. Ajatus sen aloittamisesta tuli, kun ajattelin, että mielestäni olisi kiva kertoa omia mielipiteitä vähän paremmin ihmisille arvosteluiden kautta, koska rakastan kirjoja ja lukemista ja kirjoittamista. Nuo asiat ovat iso osa minua ja persoonaani ja päivittäistä elämääni. Enkä osaisi elää ilman niitä. Nyttemmin kirjablogistani on tullut ainakin minulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä ja pyrin kirjoittamaan tänne niin usein kuin pystyn. Luen enimmäkseen nuortenkirjallisuutta, joten niihin blogi painottuu edelleen toistaiseksi. Jokin aika sitten ajattelin laajentaa blogini toiminta aluetta kirjallisuuden lisäksi myös elokuviin ja muuhun kulttuuriin. Ne asiat ovat osa elämääni jo ihan tulevan ammattini takiakin.


Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

Kannattaa heti alkuun miettiä mistä haluat kirjoittaa. Kannattaa kirjoittaa asiasta, joka on tuttu tai tärkeä itselle. Esimerkiksi itse aloin aikanaan pitämään blogia mielipiteistäni ja niitä on siis ihan laidasta laitaan. Sittemmin olen lopetellut blogeja ja aloittanut kokonaan uusia ja nykyään kirjoitan tämän kirjablogin lisäksi vain sekablogia, jossa on aiheena niin kauneus, päivittäinen elämä kuin mielipiteetkin.

Toiseksi: Jos blogissasi on tarkoitus olla myös kuvia, kannattaa hankkia hyvä kamera kuvia varten. Kameran ei tarvitse olla järjestelmäkamera ja nykyään puhelimien kamerat alkaa olla jo melko hyviä, joten nekin käyvät hyvin. Muista, ettet saa liittää blogiisi muiden kuvia ilman lupaa. Kirjablogeissa saa käyttää kirja-arvioissa kustantajien kirjankansikuvia, ne löydät yleensä medialle-linkkien takaa. Kannattaa myös katsoa ideoita muiden blogeista esimerkiksi blogin ulkoasua varten. Älä kopioi muiden tyyliä kirjoittaa. Oma tyyli muokkautuu ajan kanssa, joten ei kannata menettää hermojaan, vaikkei haluamasilaista tekstiä heti syntyisikään.

Mieti heti aluksi, mitä haluat itsestäsi ja elämästäsi paljastaa: käytätkö omaa nimeäsi vai nimimerkkiä, kerrotko asuinpaikkakuntaasi, kirjoitatko asioita omasta elämästäsi vai pelkästään anonyymisti harrastuksestasi tai intohimosti kohteesta. Kannattaa myös miettiä, haluaako tarkistaa kommentit ennen kuin ne tulevat näkyviin blogissasi, ja että saako anonyymit kommentoida. 


Blogger Recognition Award -palkinnonsaajat

Tämä palkinto on jo kiertänyt melko monet blogit läpi, 
mutta nämä ansaitsevat nyt mielestäni palkinnon:

Rossin lukucorneri
Kirjaneidon tornihuone
Lukutoukan kulttuuriblogi
Mari A:n luetut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun jokaisesta kommentista. Kirjavinkit, risut, ruusut ja postausideat tai muut terveiset ovat aina tervetulleita!